Ciorba de pui a la grec

de Oana in Ciorbe, 3 Mai 2009 | 20848 vizualizari

 

O ciorbita/supa foarte light si buna rau! Copiilor le place foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pulpe mari de pui
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina sau o radacina de patrunjel/pastarnac (sau toate)
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • un dovlecel
  • 3-4 linguri cu orez
  • un pahar cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • o legatura marar proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Pulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras, ceapa si dovlecelul cubulete si le punem in oala. Lasam sa fiarba lin. Cand carnita se desprinde usor de os, o scoatem si o lasam putin la racit. Scoatem si morcovul si telina. Acum punem in ciorbita 3-4 linguri cu orez spalat si lasam sa fiarba.

Sa ne ocupam de carne: scoatem cu grija pielea, grasimea si oasele si o tocam cubulete mici si o azvarlim in ciorbita. Morcovul si telina le dam pe razatoarea mica si le punem repede tot in ciorba. Daca orezul e fiert ciorbita e gata, mai trebuie doar dreasa!

Pregatim un pahar mare cu lapte rece in care punem doua galbenusuri si frecam bine. Ca sa iasa frumos ciorbita si sa nu se “branzeasca” turnam un pahar cu apa rece in oala ca sa se opreasca putin din fiert si apoi amestecul de lapte cu ou si amestecam cu un tel. O lasam acum sa -si revina si sa bolborosesca putin, apoi turnam zeama de la o lamaie mare.

Ciorba e gata!

Merge si niste marar tocat marunt. Pofta buna!

TIPS-URI

1

La toate mancarurile/ciorbele cu carne, mai intai carnea se da intr-un clocot, apoi se arunca apa cu spuma si se spala carnea cu apa rece si se pune din nou la fiert in apa rece.

2

Ciorba poate fi dreasa si cu smantana, sau servita cu o lingura de smantana, daca preferati asa.

3

O alta metoda de a dege ciorbita fara sa se "branzeasca" este sa puneti in vasul in care amestecati laptele (sau smantana) cu galbenusurile cate un polonic cu supa fierbinte, pana cand amestecul devine si el cald, apoi il turnati in ciorba si amestecati usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.03.2010, 08:59

merg sa fac si eu una,

Oana 1

06.03.2010, 10:38

Sa aveti pofta! am avut si noi acum o saptamana

oblesniucviorica 1

17.12.2010, 13:01

imi este foame rau

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carnati si mazare